Yemek Fotoğrafı ve QR Menüde Yemek Fotoğrafı Kullanımı

Yemek Fotoğrafı ve QR Menüde Yemek Fotoğrafı Kullanımı

Yemek Fotoğrafı Nedir ?


Sosyal medyada her şeyin paylaşıldığı bir çağda yaşıyoruz. Yemek fotoğrafları da bunun büyük bir parçasını oluşturuyor.

Yemek fotoğrafçılığı, esas olarak yemeği lezzetli göstermeyi amaçlayan ve konusu gıda ürünleri olan fotoğrafçılık dalıdır. Yemek fotoğrafçısı, fotoğrafı gören kişi aç olmasa bile onu yemek istemesini sağlayacak, iştahını açacak bir fotoğraf çekebilmelidir.

Yemek fotoğrafları genel olarak basılı menüler, QR menüler, dergiler, gıda firmalarının reklamları ve yemek kitapları gibi ortamlarda kullanılmaktadır. Günümüzde QR menünün yaygınlaşmasıyla birlikte yemek fotoğrafı ve fotoğrafçılığının önemi giderek artmaktadır.




QR menü nedir ve QR menü nasıl çalışır hakkında daha fazla bilgi edinmek için daha önceki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.






İyi Bir Yemek Fotoğrafı Nasıl Çekilir ?



Fotoğrafta yeterli ışık ve mevcut ışığı doğru kullanmak, fotoğrafta olmazsa olmazlar arasındadır. Yemek fotoğrafçılığında da ışığın hangi açıyla nereden, nasıl geldiği, ne kadar şiddetle geldiği, kompozisyonda yarattığı ışık ve gölgeler çok önemlidir. Çok sert ışıklar veya yetersiz ışıklar, yemeğinizi kötü gösterir.

Yemek fotoğrafçılığında dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli nokta da kullanılacak olan zemin ve aksesuarların seçimidir. Çekilecek olan sahnenin tarzı belirlendikten sonra, bu tarza uygun olarak renk ve aksesuar seçimi gerçekleştirilir. Hem renklerin hem de kullanılan aksesuarların ait oldukları dönemin birbiri ile uyumlu olması çok önemlidir. Yaratılan konsept kendi için bir bütünlük sahibi olmalıdır.

Gıda ürünleri çekim süresince formlarını veya diriliklerini kaybedebilirler. Bu nedenle yemek fotoğrafçısı, çekimini gerçekleştirdiği ürünlerin yapısını ve zaman içindeki davranışını çok iyi bilmeli ve çekim sürecini buna göre planlamalıdır. Formunu kaybedebilecek ürünleri gerekirse çekimin en son aşamasında sette bulunmaları gereken yerlere yerleştirerek en canlı ve iştah açıcı halleriyle fotoğrafta yer almalarını sağlamalıdır.

Bloğunuzda ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşmak için telefonla kendi yemeklerinizin fotoğrafını çekebilirsiniz. Web siteniz ve menülerinizde daha çok beğeni toplayan ve yemeği iyi gösteren fotoğraflar elde etmek için profesyonel destek almanızı tavsiye ederiz.

0 555 508 75 78 numaradan bize ulaşarak profesyonel yemek fotoğraf çekimi hizmeti hakkında bilgi alabilirsiniz.

QR Menü design üzerinde ücretsiz menünüzü bir kaç adımda tasarlayıp test edebilirsiniz. Ücretsiz denemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Rehberlik etmesi için Youtube kanalımızdaki videoları izleyebilirsiniz.