QR Menu Okutma Nedir ?

QR Menu Okutma Nedir ?

QR Menü Okutma ?

QR Menu okutma aslında bir QR yardımıyla müşterinizi dijital menünüze yönlendirmek için kolay bir yoldur. Dijital menü hakkında yayınladığımız geçmiş blog'a ulaşabilirsiniz.

QR Menu Okutma ne demek sorusuna cevap vermeden önce asıl QR Menu Nedir sorusuna cevaplamak daha doğru olacaktır.

QR Menu Nedir ?

QR Menu aslında dijital menünüze QR kodunu bir mobil cihaz kamerası ile tarayıp web ortamında yer alan dijital menü ( QR Menü ) ye ulaşmak şeklinde yapılan bir eylemdir.


Burada kullanıcıya sağlanan deneyim kolay ve çok basittir. Bu arada QR Menü Design servisimizde ücretsiz kayıt olup menünüzü oluşturduktan sonra QR kodunuzuda yine servisimiz üzerinden oluşturup bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İndirdiğiniz bu QR kodunu istediğiniz şekilde işletmenizde kullanabilirsiniz. Eğer sistemimizin tasarladığı QR kodun tasarımını beğenmediyseniz ücretsiz QR kod tasarlayabileceğiniz uygulamlar web oramında mevcut bunlardan bir tanesi olan QR Monkey 'i kullanabilirsiniz . Eğer yardım almak isterseniz info@qrmenudesign.com adresine talebinizi belirtirseniz tasarım ekibimiz size destek olacaktır.

Tasarım ajansımızın geçmişte tasarladığı bir artırılmış gerçeklik servisi olan cxocARd 'in örnek QR kod tasarımını sizinle burada paylaşmakta bir sakınca görmüyoruz.

Burada QR örneği bir QR menü örneği değildir. Bir web sayfasına kullanıcıyı yönlendirmektedir aslında bir menü QR 'i tarattığınızda da temelde sizin menünüzün olduğu web adresine sizi yönlendirmektedir.

Sistemimiz üzerinde tasarlanan demo bir QR Menüyü tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Asıl QR Menü deneyimi QR kodu okuttuktan sonra müşterinizin dijital menünüze ulaştıktan sonra gerçekleşmektedir. Burada müşteri ürünleriniz için en önemli unsurlar bize göre ;


  • Müşteri menü içerisinde kolay gezinebilmeli ( Örnek vermek gerekirse menünün başından bir Çorba seçtikten sonra menünün sonuda yer alan bir tatlı yada içeceğe hızlıca ulaşabilmesi bize göre önemlidir )
  • Ürün adı ve fiyatına anında ulaşabilirken isterse ürün fotoğrafı ve açıklamasını inceleyebilmelidir.
  • Menüdeki içeriklerle müşteriye servis ettiğiniz ürünün birbiriyle aynı olması müşteri memnuniyeti için önemlidir.

Restaurant İşlemecileri için ise bize göre Menü'de aranması gereken özellikler ;

  • Ürün ve fiyat değişikliklerini anında yapabiliyor olması
  • Menü oluşturmak yada menü değiştirmek için kodlama , yazılım tasarım bilgisine gerek olmaması
  • Server, Domain, Hosting gibi teknik altyapıların kurulumu ve masrafları için restaurant işletmecilerinin sorumluğu olmaması
  • Basılı menüye göre maliyetinin düşük olması
  • Ücretsiz test edip deneyebiliyor olması


Bize göre QR Menü kullanmak isteyen Restaurant işletmecilerinin araması gereken özellikler. Tesadüf bu ki QR Menü Design bu özelliklerinin tamamını sizin için sunuyor !

Ücretsiz üyelik oluşturup hemen deneyebilirsiniz. Bazı üyelerimiz üyelik oluştururken e-postalarına gelen aktivasyon linkine tıklamayı unutuyorlar bu süreç e-posta adresinizi doğrulamak için yapılmaktadır lütfen erişebildiğiniz bir e-posta adresi ile üye kaydınızı oluşturmayı unutmayın !

Rehberlik etmesi için Youtube kanalımızdaki videoları izleyebilirsiniz.





Etiketler: qr menu