Menü Mü? Mönü Mü?

Menü Mü? Mönü Mü?

Türkçede birçok kelimede olduğu gibi menü ve mönü sözcüğünden hangisinin doğru olduğu merak konusu olmuştur. Konuyu biraz incelediğimizde arama motorlarında menü mü, mönü mü sorusunun çok sık araştırıldığını tespit ettik. Bizler de bu sorunun cevabını öğrenmek için bir menü, mönü araştırması yaptık.



Türkçede sözcüklerin doğru yazımıyla ilgili olarak en çok başvurulan kaynakların başında Türk Dil Kurumu geliyor. Günümüz teknolojisine uyum sağlayan Türk Dil Kurumu yazımla ilgili soruları yanıtlamak için web sitesinde bulunan çevrimiçi ortamda kelime sorgulama imkanı vermektedir.

Biz de menü mü, mönü mü sorusunun yanıtını bulmak için Türk Dil Kurumu sitesine başvurduk.
Türk Dil Kurumu sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, menü şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen mönü gibi yazımlar ise imla hatası olduğu anlaşılıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı “menü”dür. Doğru yazımı menü ise günümüz menülerini de QR Menü olarak yazmak doğru olacaktır.

Özetlemek gerekirse:
QR mönü (Yanlış kullanım)
QR menü (Doğru kullanım)

İyİ Bİr Menü Nasıl Olmalı?


Menü hazırlamak için destek alabileceğiniz sektör profesyonelleri bulunsa da kendi ekibinizle de restoran menünüzü hazırlayabilirsiniz. Ekip ile çalışmanızın avantajı bölgeye hakim olan personeller için müşteri portföyünü tanımaları ve portföye yönelik önerilerde bulunarak hem tedarik süreçlerinizde hem de kar marjlarında sizlere büyük avantaj sağlayabilir.
Bir yandan da rakiplerinizin menülerini inceleyebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Basılı menü hazırlıyorsanız bir matbaa ile çalışabilirsiniz.

QR Menü Hazırlama
Günümüzdeki gelişmelere paralel olarak menülerde de değişiklikler meydana geldi. Bununla birlikte QR Menüler restoranlarda yaygınlaşmaya başladı. Menünüzü hazırladıktan sonra bizimle iletişime geçebilirisniz.

0 555 508 75 78 numaradan bize ulaşarak profesyonel yemek fotoğraf çekimi hizmeti hakkında bilgi alabilirsiniz.

QR Menü design üzerinde ücretsiz menünüzü bir kaç adımda tasarlayıp test edebilirsiniz. Ücretsiz denemek için buraya tıklayabilirsiniz.




Dijital Menu Nedir ? Nasıl Yapılır hakkında bilgi edinmek için yazımızı buradan okuyabilirsiniz.